נוחתים טוב בעולם ההוראה

הכניסה לעולם ההוראה מתוארת לעיתים כהגירה למדינה חדשה. 

במפגשים עם התלמידים, הצוות, המשימות והמערכת, חווה כל מורה חדש.ה חוויות מגוונות, נעימות יותר או פחות, חלקן מחזק וחלקן מטלטל. 

החוויות מציפות רגשות ומחשבות, ועולות שאלות כמו איך לנהל כיתה? איך להשיג שיתוף פעולה מצד התלמידים? איך לבנות תכנית ומערכי שיעור? איך להשתלב בחדר המורים, ולתקשר עם המנהל.ת? ומה לעשות כשהורים מתערבים או פונים בצורה אגרסיבית? 

כל מורה חדש.ה חווה רגעי תקיעות, קונפליקטים ודילמות. מאתגר לשמור על המורל, וקשה שלא להישחק, ולעיתים להרגיש כמי שלא ‘משתלב.ת במשחק’.

יש כלים לעבור את התקופה הזו לא רק בשלום אלא אפילו עם חוויה של צמיחה והשפעה, ולא משנה מהי נקודת ההתחלה שלכן.ם. יש רעיונות שניתנים ליישום, מודלים ממוקדים ודרכי מוצא מהקונפליקטים. הם פועלים הכי טוב כשלומדים אותם יחד, בקהילה עם עוד אנשים שדומים לכן.ם. 

מה דעתכן.ם:
• לקבל תובנות על מה שקורה לכן.ם, ולחזק את תחושת המסוגלות?
לדייק את הכיוון שלכן.ם עכשיו, בתחילת הקריירה?
• למצוא דרכים לפתור בהדרגה את האתגרים היומיומיים שלכן.ם?
• לפתח תחושה של אופק שיש בה מקום גם לקהילה המקצועית וגם לייחודיות שלכן.ם?
• לפייס חלק משמעותי מהקונפליקטים הפנימיים דרך שיתוף, עיבוד חוויות, ודיוק הציפיות ונקודת המבט? 

במפגשים סדנאיים פעילים קצרים ואפקטיביים, עם חמרי העשרה מגוונים ואפשרות ללמידה עצמאית בנוסף למפגש, לכל אחת.ד לפי צרכיה.ו, נצליח לעשות מהתקופה הזו את המיטב עבור עצמנו ועבור עבודתנו החינוכית, ולבסס אותה הן בראייה שלה כקריירה והן בראייה שלה כשליחות.

אודות המנחה: יובל שפיר, מומחה לפיתוח קריירה, מורה לשעבר ודור שלישי למורים. מנחה מורים ומנהלים במערכת החינוך ומפתח קורסים ותכניות הכשרה. מרצה באקדמיה ובכנסים בינ”ל להכוונה מקצועית וחינוכית. כיהן כיו”ר האגודה הישראלית לפיתוח קריירה (איל”ת).

לחצו כאן להקלטת מפגש החשיפה ולמצגת המלווה

לפרטים נוספים ולהרשמה- הקליקו כאן

לפירוט המפגשים והתכנים

הקורס בנוי מסדרה של תשעה מפגשים בני שעה וחצי בקבוצה אינטימית. נכון לעכשיו הם מתוכננים להתבצע במקוון, אך במידה שיתאפשר יתכן שחלקם יהיו פיסיים. 

המפגשים יערכו בשני פורמטים לסירוגין – מפגש זרקור הממוקד בנושא מסוים, ואחריו מפגש פתוח שיוקדש לשיתוף ועיבוד חוויות הקשורות באותו נושא או בנושאים אחרים לפי הצרכים שיעלו בקבוצה. במפגש הפתוח יובאו לעיתים תרגילים חוויתיים, אך הוא פחות מובנה מראש.

התכנית עשויה להתעדכן ולהשתנות בהתאם לבקשות העולות ממשתתפים, במידה שיזכו לתמיכה רחבה בקבוצה. 

מפגש נושא פירוט
מפגש זרקור   התבלין הסודי שלי כמורה איך לבטא את הנטיות התעסוקתיות שלי וליצור את הדרך האישית שלי בתפקיד. איך להפגיש את התלמידים עם תכני הלימוד בצורה שמבטאת את הייחודיות שלי.
מפגש פתוח* התבלין הסודי שלי כמורה איך אני מרגיש.ה בחדר המורים ובכיתה? האם אני לוקח.ת את המקום שעושה לי טוב ומאפשר לי להצליח?
מפגש זרקור   בית-עבודה ניהול חכם של המעברים בין הבית לעבודה להקטנת שחיקה ולנוכחות אפקטיבית בשניהם.
מפגש פתוח* בית-עבודה איך אנחנו מצליחים הלכה למעשה, לנהל את המעברים בין בית לעבודה ובפרט בלמידה מרחוק.
מפגש זרקור   עוגני קריירה מהם המניעים העמוקים שלי בקריירה, שאני חייב.ת להתחשב בהם כדי למנוע שחיקה וליצור שביעות רצון לאורך זמן?
מפגש פתוח* עוגני קריירה הדרך לבנות את המוטיבציה שלי על רגשות נעימים ולא להניע את עצמי מתוך רגשות בלתי נעימים כמו לחץ וחשש.
מפגש זרקור אופק קריירה לבנות מפת אפשרויות לצמיחה אישית במערכת החינוך, ולא רק ברמת כותרות תפקיד, ולחקור את האפשרויות שלי לעתיד.
מפגש פתוח* אופק קריירה במה תלויה ההצלחה שלי? איך אני עושה את הדברים נכון כדי ליצור לעצמי חווית עשייה מוצלחת שהתקדמות בצידה?
מפגש מסכם להיות המנטורים של עצמכם איך לחדד, להעריך, לנתח ולפתור כל בעיה באופן עצמאי או בעזרת מנטורים. המודל ניתן לשימוש גם בכיתה – מול תלמידים.